Сьогодні, 12 січня, з ініціативи небайдужих громадян Хирівської громади, відбулася зустріч, на якій були обговорені високі тарифи на енергоносії. Ключовим питанням було “Передача газотранспортної системи, яка знаходиться на території Хирівської ОТГ в управління (власність) громади. Активіст та ініціатор зустрічі (Віче), Мирон Коваль, аргументував таке рішення тим, що всю підземну мережу (частково і наземну) ГТС громада облаштовувала за власні кошти і власною працею.

Були присутні кількадесят жителів ОТГ, новобрані старости В. Сушиці – Михайло Середницький, Старявський – Михайло Потічний, Мурованський – Назар Червінський а також депутати від “Нацкорпусу” в Хирівській ОТГ – Любов Кузьма та Марія Савчак.

До слова, були озвучено обурення, адресовані керівництву ОТГ в особі Королюк Мирослави, її заступників, та депутатському корпусу. Люди розчаровані результатами виборів, оскільки кандидатури, які отримали велику кількість голосів у свою підтримку, і які б мали, за словами окремих активістів, совісно виконувати свої депутатські обов’язки, в раді не представлені. Також на слуху були питання непомірно високих зарплат як новопризначених чиновників, так із приставкою -екс. Які, судячи із слів присутніх, навіть не вийшли до громади.

Фрагмент відео

Яким законним способом розв’язуватимуть підняту проблему, чим закінчиться початий процес – в наших наступних публікаціях.